fbpx

Om oss

Om Safeland Fastighet

Varumärket Safeland Fastighet tillhör United Eyes AB, som är ett svenskt företag inom PropTech. Genom sin larmplattform möjliggör Safeland Fastighet snabbare insats vid akuta situationer i fastigheter.

I Sverige dör 100 människor i bränder varje år. Brand och vattenläckor orsakar årligen skador för enorma belopp. Safeland Fastighet utmanar rådande normer och driver den tekniska utvecklingen för tryggare fastigheter. Med Safelands system säkerställs fungerande brand- och vattenskydd hos alla boende. Dygnet runt. Året om.
Smarta sensorer skickar larm vidare till fastighetsvärd, larmcentral och grannar för snabbare upptäckt. Uppkopplat brand- och vattenskydd räddar liv och fastighet.

20% av lägenheterna i flerfamiljshus saknar fungerande brandvarnare.

Varje år brinner det i 24 000 svenska hem. Undersökningar visar att ca 20% av lägenheterna i ett flerfamiljshus saknar fungerande brandvarnare. Var tredje brand upptäcks inte i tid, oftast för att det helt saknas fungerande brandvarnare eller för att traditionella brandvarnare inte gör någon nytta om ingen är hemma.

Med Safelands system säkerställs fungerande brandvarnare hos alla boende i fastigheten. Vid brand skickas larm vidare till grannar och snabbare upptäckt möjliggörs. Tillsammans skapar vi tryggare boenden – och räddar både liv och fastighet.

Tekniken möjliggör effektivare larm och snabbare hjälp vid inbrott, brand och olyckor.

Vi tror att tekniken kan lösa många säkerhets- och trygghetsutmaningar. Därför kopplar vi larm och smarta sensorer till rätt person för att möjliggöra snabb första insats. Det kan vara jour, fastighetssystem, larmcentral eller grannar. Metoden hyllas av branschen och av våra kunder.

En värld där hjälpen alltid är nära.

Det vill vi på Safeland uppnå. En värld där hjälpen endast är en knapptryckning bort när du behöver den. Där vi alla tillsammans hjälps åt för att skapa ett tryggare samhälle.

Vi är övertygade om att människor vill finnas för varandra. Att vi alla i grunden vill bidra och kunna hjälpa våra medmänniskor om vi har möjlighet. Genom att bygga teknik som underlättar för människor att just hjälpa varandra vill vi frigöra potentialen och styrkan i att ju fler vi är som bidrar – desto snabbare kan vi hjälpa varandra om något händer.

Om företaget United Eyes AB.

Safeland utvecklas av United Eyes AB, ett värderingsdrivet företag som i enlighet med socialt entreprenörskap strävar efter att kombinera samhällsnytta med företagande. Utvecklingen av Safeland drivs utifrån möjligheterna med ny teknologi. United Eyes AB arbetar aktivt tillsammans med forskningsinstitut, räddningstjänst och polis i Sverige och internationellt.

Safeland har en stark tillväxt, ca 400% under 2019. Vi är ett tillväxtbolag som med stöd från starka investerare genomför en långsiktig satsning på produktutveckling och marknaden.

Tillsammans är vi på god väg att möjliggöra snabb hjälp och att förändra säkerhetsbranschen till det bättre. Tack för att du är del av vår resa.