fbpx
Teknik & integrationer

Utvecklingen av Safeland drivs utifrån möjligheterna med ny teknologi.

Samtliga sensorer i en fastighet är kopplade trådlöst till en centralenhet. Baserat på uppsatta regler sprider Safeland informationen till rätt mottagare, genom appen eller till externt system. Öppna API:er möjliggör smidig integration för att skicka data vidare till befintligt förvaltningssystem.

Såhär fungerar tekniken.

Trådlösa sensorer placeras ut i lägenheter, lokaler och gemensamma utrymmen i fastigheten. Samtliga sensorer är kopplade trådlöst till en centralenhet i fastigheten. Signalförstärkare används i större fastigheter eller för separata byggnader.

Centralenheten kommunicerar genom Ethernet, WiFi eller GSM med systemservern och Safeland. Baserat på uppsatta regler sprider systemet informationen till rätt mottagare, genom appen Safeland eller till externt system.

Trådlöst system som ej behöver Wi-Fi.

Fungerar i samtliga hus. WiFi-nätverk behövs ej. Enda förutsättningen är strömuttag för centralenheten som kommunicerar trådlöst med alla enheter. Uppkoppling kan ske genom inbyggt SIM-kort eller med befintlig Ethernetkabel.

Sensorer från världsledande aktörer.

Sensorerna som används är från etablerade och världsledande aktörer såsom exempelvis Ajax. Samtliga är användarvänliga och noga utvärderade. Snygg design och genomtänkt, pålitlig teknologi kännetecknar enheterna.

Sensordata skickas till rätt mottagare.

Trådlösa sensorer placeras ut i lägenheter, lokaler och gemensamma utrymmen. Larm skickas vidare enligt fastighetens larmplan; till larmcentral, kundcenter, fastighetsvärd och/eller grannar.

Flera fördelar med larm via app jämfört med SMS.

Fördelarna med att få larm via en app är många. Appen Safeland har en klassning via Appstore och Google Play som gör att den har rättigheter att bryta igenom ljudlöst eller stör-ej-läge för att säkerställa att larm verkligen går fram till mottagarna, exempelvis om det börjar brinna nattetid. Självklart finns även möjlighet till att ta emot larm via SMS.

Enkelt att integrera med andra system.

Öppna API:er möjliggör smidig integration med befintligt förvaltningssystem om så önskas. Kontakta oss för detaljerade frågor kring tekniken.

Frågor & Svar

Nej. Man behöver inte ha appen för att det ska larma från en lägenhet till grannarna. Även om det bara skulle vara en handfull personer som har förmågan att ta emot larm i en fastighet så ges det ett utmärkt skydd till alla i hela fastigheten. Vår erfarenhet är dock att de allra flesta har en smartphone idag och vill ta emot information om en begynnande brand i fastigheten.

Boendeappar och förvaltningssystem kan inte hantera utlarmning. Safeland hanterar larm enligt er utlarmningsplan och kan skicka vidare sensordata (t.ex. temperatur) och servicebehov till boendeappar och förvaltningssystem.

Nej. Systemet är trådlöst, inget ingrepp i fastigheten krävs. Endast att skruva upp sensorer. 

Vill du prova på systemet?

Utvärdera utan förbindelse.