fbpx
Vattenlarm

Undvik kostsamma vattenskador.

Det sker omkring 100 000 vattenskador i svenska hem årligen. Vattenskadorna kostar fastighetsägare fem miljarder kronor per år, en summa som dessutom ökar stadigt med 10%. Med smarta vattenlarm upptäcks en vattenläcka i tidigt skede och förhindrar kostsamma skador och tidsödande processer.

Upptäck vattenläckan i ett tidigt skede.

Tiden efter en stor vattenskada innebär ofta stora utmaningar med fläktar för torkning, hitta ersättningslägenhet för de boende, diskussioner med försäkringsbolag m.m. Med smarta vattenlarm upptäcks läckor tidigt och risken för stora skador i fastigheten minskar.

“Vattenskador är kostsamma och många går att undvika. Med uppkopplade vattenlarm bakom diskbänken, i källare och vid äldre ledningar går många vattenläckor att undvika genom tidig upptäckt.”

Erik Arvidsson, skadeförebyggande kommunikatör på Folksam

Läs hela artikeln med Erik Arvidsson

Skydd för både gemensamma utrymmen och enskilda lägenheter.

Smarta små vattenlarm placeras i fastigheten på utvalda positioner. Exempelvis under diskbänk i enskilda lägenheter, i tvättstuga eller under tak på vinden i en äldre fastighet. Sensorerna är uppkopplade och ligger helt tysta tills de upptäcker vatten. Vid läckage larmar de enligt fastighetens larmplan (t.ex. till fastighetsskötare eller jour) med information om vilken sensor det är som löst ut.

Se hur det går till när ett vattenlarm reagerar på fukt och larmar.

Enkelt att komma igång. Trådlöst system som inte behöver Wi-Fi.

Systemet är trådlöst och fungerar i samtliga hus. WiFi-nätverk behövs inte. Den enda förutsättning som behövs är ett strömuttag för centralenheten som kommunicerar trådlöst med alla enheter i fastigheten. Uppkopplingen kan ske genom det inbyggda SIM-kortet eller med befintlig Ethernetkabel.

“Det var precis det här vi ville ha skydd för. Vattenskador blir vanligen mycket kostsamma och jobbiga om man har otur – vi är väldigt tacksamma för att allt har fungerat som utlovat av Safeland. Redan efter några veckor har vi sparat in tre dyra självrisker.”

Peter Östergren, Ordförande BRF Gröndal

Läs hela intervjun med Peter Östergren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till webbinarier, intressanta artiklar och kunskap först av alla.

Frågor & Svar

Batteriet räcker upp till fem år. Sensorn meddelar i god tid om den behöver batteribyte.

Nej. Systemet är trådlöst, inget ingrepp i fastigheten krävs. Endast att skruva upp centralenhet eller brandvarnare. Själva vattenlarmet läggs endast på plats. 

Är Safeland något för er fastighet?

Utvärdera systemet utan förbindelse.